Amsterdamse evenementen: Een gids voor onmisbare evenementen en conferenties

29/08/2023

De bruisende stad Amsterdam is de thuisbasis van een groot aantal interessante zakelijke conferenties en festivals die mensen van over de hele wereld aantrekken. Of je nu een event manager, marketeer of business professional bent, het bijwonen van deze evenementen biedt je waardevolle mogelijkheden om te netwerken, kennis te delen en inspiratie op te doen.

In deze blog presenteren we een uitgebreide gids voor Amsterdamse evenementen en conferenties die je niet mag missen, zodat je altijd op de hoogte bent van de bruisende zakelijke evenementenkalender van de stad.

Belangrijkste conferenties voor marktleiders:

De Next Web-conferentie:
Deze conferentie brengt technologiefanaten, ondernemers en vernieuwers van over de hele wereld samen. De conferentie richt zich op opkomende technologietrends, startups en digitale innovatie.

Money20/20 Europe:
Money20/20 is een toonaangevend wereldwijd evenement dat zich richt op de toekomst van financiën, betalingen en bankieren. Money20/20 Europe brengt leiders uit de financiële sector, fintech-startups en technologie-experts samen om de toekomst van geld te bespreken en vorm te geven.

 

Amsterdam Affiliate Conferentie:
Dit congres is een belangrijke bijeenkomst voor de affiliate marketingindustrie. Het trekt affiliates, adverteerders, exploitanten en andere belanghebbenden in de online marketingruimte.

HealthValley Evenement:
HealthValley is een conferentie die zich richt op innovatie in de gezondheidszorg en brengt zorgprofessionals, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers samen. Het toont de nieuwste ontwikkelingen in gezondheidszorgtechnologie, digitale gezondheid en patiëntenzorg.

World Summit AI:
World Summit AI is een toonaangevende wereldwijde conferentie over kunstmatige intelligentie die plaatsvindt in Amsterdam. AI-experts, onderzoekers en industrieleiders komen bijeen om de nieuwste ontwikkelingen, toepassingen en ethische overwegingen op het gebied van AI te verkennen. Het evenement behandelt een breed scala aan AI-gerelateerde onderwerpen, waaronder duurzaamheid, klimaatverandering, gezondheidszorg en slimme steden.

Netwerken en ondernemen:

Amsterdam Capital Week:
Amsterdam Capital Week is een evenement van een week dat zich richt op het verbinden van startups met investeerders. Het biedt pitchingsessies, matchmaking-evenementen voor investeerders, workshops en netwerkmogelijkheden voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering en investeerders die op zoek zijn naar veelbelovende startups.

Startup Village Evenementen:
Startup Village is gevestigd op het Amsterdam Science Park en organiseert verschillende evenementen voor startups en ondernemers. Deze evenementen omvatten netwerkbijeenkomsten, pitchavonden, workshops en branchespecifieke bijeenkomsten, die een platform bieden om in contact te komen met gelijkgestemden en potentiële partners.

Amsterdam Tech Job Fair:
Dit evenement brengt techbedrijven en werkzoekenden in Amsterdam samen. Het biedt een platform voor netwerken, werving en vacatures in de tech-industrie. Bedrijven laten hun producten en diensten zien, terwijl deelnemers in contact kunnen komen met potentiële werkgevers en hun carrièremogelijkheden kunnen verkennen.

Venture Café Rotterdam:
Hoewel niet in Amsterdam, is Venture Café Rotterdam een populaire wekelijkse bijeenkomst voor ondernemers, vernieuwers en professionals in Nederland. Het biedt netwerksessies, workshops, paneldiscussies en kantooruren met experts uit de industrie. Het biedt een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met mensen uit verschillende sectoren en je professionele netwerk uit te breiden.

Als event management & experience bedrijf in Amsterdam staat deze evenementenkalender bol van diverse en spannende conferenties en evenementen voor professionals in verschillende sectoren. Het bijwonen van deze evenementen biedt niet alleen een kans om je netwerk uit te breiden, maar biedt ook waardevolle inzichten en inspiratie voor professionals of een kans om je klanten voor te zijn met innovatieve merkactivaties.

Door het evenementenfestival van Amsterdam goed in de gaten te houden, kun je ervoor zorgen dat je nooit de laatste trends, innovaties en culturele ervaringen mist die de stad te bieden heeft.

Ben je op zoek naar manieren om je merk in Nederland te versterken? Neem dan hier contact op met ons team in Amsterdam.

 • Categories
 • What's
  Going On

  Our weekly blog on the world of
  brand experience, tech, events, advertising and marketing.

  Planning A Virtual Event
  or Brand Activation?