De top 10 van geavanceerde AI-tools die merken vandaag de dag veranderen

04/07/2023

Als je aan kunstmatige intelligentie (AI) denkt, wat schiet je dan te binnen? Zijn het futuristische robots, complexe algoritmes of zelfs een dystopische samenleving? Recentelijk heeft de wereld van AI zich snel uitgebreid naar ons dagelijks leven, en het heeft ons een divers landschap laten zien van ongelooflijk krachtige tools en toepassingen die plotseling beschikbaar zijn voor de massa.

Kunstmatige intelligentie zorgt voor een ware revolutie in de industrie en transformeert de manier waarop we leven en werken op manieren die ooit ondenkbaar waren. Met een plotselinge toestroom van generatieve AI-tools binnen handbereik is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen.

Daarom hebben wij een lijst gemaakt met de top 10 van geavanceerde AI-tools die volgens ons zowel mensen als bedrijven kunnen gebruiken om hun productiviteit te verhogen en innovatie te stimuleren:

1. AI-gegenereerde artistieke QR-codes

AI-gegenereerde artistieke QR-codes zijn een nieuwe trend geworden waar creativiteit en technologie samenkomen.

Hier zijn de stappen om een van deze QR codes te maken:

 • Eerst moet je een QR code maken en deze opslaan als een PNG bestand.
 • Word lid van de Discord Server voor Quick QR Art door naar https://quickqr.art/ te gaan en op “Join Beta Now” te klikken.
 • Upload de afbeelding van je QR code naar het “paste-bin” kanaal in de Discord server, klik dan met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik op “Copy Link”.
 • Ga naar het kanaal “pixelml-bot-1”.
 • Schrijf “/generate” en vul dan de parameters in. “Prompt” is waar je schrijft wat je wilt dat er in de afbeelding wordt gegenereerd en “URL” is waar je de link naar de QR code afbeelding plakt.

Het kan een paar pogingen duren om een werkende QR code te krijgen die er ook interessant uitziet.

Artistieke QR codes kunnen een revolutie betekenen voor digitale kunst door de grens tussen design en expressie te vervagen. Ze dagen de traditionele verwachtingen van QR-codes uit en transformeren ze in visueel aantrekkelijke kunstwerken. Dit kan grote gevolgen hebben voor reclame, marketing en communicatie, omdat ze de aandacht trekken en de betrokkenheid vergroten.

2. Spline AI

Spline is een browser gebaseerde 3D-ontwerptool die gebruikmaakt van AI om supersnel 3D-objecten, animaties en texturen te genereren op basis van tekst-aanwijzingen. Spline heeft momenteel een tekst-naar-3D-functie waarvoor gebruikers zich in kunnen schrijven op de wachtlijst.

In de tussentijd heeft Spline ook enkele andere AI-tools beschikbaar, zoals de AI Style Transfer-functie, waarmee je de stijl van reeds gemaakte 3D-scènes kunt transformeren, en een texturengenerator die met behulp van AI texturen genereert voor gebruik in 3D-modellen op basis van tekst-aanwijzingen.

Naarmate AI zich verder ontwikkelt, zullen tools als Spline AI de weg vrijmaken voor een toekomst waarin ontwerpers moeiteloos hun fantasierijke visies tot leven kunnen brengen.

3. Poplar Studio

Met Poplar Studio kunnen gebruikers 3D- en AR-ervaringen creëren en inzetten op alle digitale kanalen. Deze tool maakt gebruik van visualisatie technologie die winkelervaringen verbetert door 3D en augmented reality (AR) previews van producten aan te bieden op verschillende platforms zoals online winkels, social commerce platforms en de metaverse.

Deze meeslepende ervaringen stellen klanten in staat om producten in hun eigen omgeving te visualiseren, waardoor hun vertrouwen in aankoopbeslissingen wordt vergroot en de noodzaak voor retourzendingen wordt verminderd. Dankzij de naadloze integratie van Poplar Studio in verschillende digitale kanalen kunnen bedrijven hun producten effectief presenteren en klanten op een meer interactieve en gedenkwaardige manier benaderen. Door gebruik te maken van de kracht van 3D en AR zorgt Poplar Studio voor een revolutie in de manier waarop merken contact maken met hun publiek, waardoor conversies en merkloyaliteit toenemen.

4. Midjourney

Midjourney AI is een intrigerende generatieve AI tekst-naar-beeld generator die een spannende blik werpt op de toekomst van content creatie en merken in staat stelt een nieuw rijk van visuele storytelling te ontsluiten. Terwijl we ons verdiepen in kunstmatige intelligentie en creativiteit, is MidJourney AI een bewijs van de vooruitgang die we boeken bij het overbruggen van de kloof tussen tekst en visuele expressie.

Deze tool kan echt een nieuw rijk van visuele storytelling ontsluiten, en je helpen om je publiek te boeien met meeslepende en op maat gemaakte afbeeldingen die het verhaal van je merk moeiteloos tot leven brengen.

5. AutoDraw

Google heeft zijn kunstmatige intelligentie systemen toegepast op de wereld van de kunst, waardoor tekenen toegankelijker wordt voor iedereen. AutoDraw is een gratis AI-webapp die ruwe digitale tekeningen kan omzetten in herkenbare objecten. Met dit innovatieve hulpmiddel kunnen mensen tekeningen maken die makkelijker te herkennen zijn, zelfs als ze geen natuurlijk artistiek talent of uitgebreide oefening hebben.

AutoDraw kan een krachtig hulpmiddel zijn voor merkervaringen en evenementen, waarbij deelnemers kunnen deelnemen aan interactieve rekenactiviteiten die zowel vermakelijk als gedenkwaardig zijn. Door AutoDraw te integreren in de evenementen van je merk, kun je deelnemers een meeslepende en toegankelijke manier bieden om gepersonaliseerd kunstwerk te maken, een gevoel van verbondenheid stimuleren en een blijvende indruk achterlaten van de toewijding van je merk aan innovatie en creativiteit.

6. Opus AI

Opus AI kan binnenkort een revolutie teweegbrengen in het creatieve landschap door tekst naadloos om te zetten in pakkende visuals. Deze generatieve AI-tool zal er een zijn voor de gamemakers die enorm zullen profiteren van de mogelijkheden van Opus. Game ontwerpers kunnen geschreven concepten moeiteloos vertalen naar interactieve spel omgevingen en middelen. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor het creëren van meeslepende spel ervaringen, die ooit beperkt werden door tijd en middelen.

Een merk kan nu moeiteloos haar unieke verhaal vertalen naar visueel verbluffende en interactieve spelwerelden, waardoor spelers een ongeëvenaarde spelervaring krijgen die hen volledig onderdompelt in het universum van het merk.

7. Meta Geanimeerde Tekeningen

Meta’s open-source Animated Drawings project stelt gebruikers in staat om hun krabbels tot leven te brengen met behulp van kunstmatige intelligentie. Gebruikers kunnen animaties aanpassen en vooraf ingestelde animaties zoals dansen of springen toevoegen aan hun schetsen. Dit project combineert objectdetectie, positiebepaling en beeldverwerking om boeiende animaties te maken.

Voor bedrijven en merken biedt Meta’s open-source Animated Drawings project een spannende mogelijkheid om op een unieke en interactieve manier in contact te komen met hun publiek.

8. Browse AI

Browse AI stelt bedrijven in staat om gegevens van verschillende websites en systemen te schrapen zonder dat ze daarvoor een codering expert hoeven te zijn! Het vereenvoudigt het proces van gegevensextractie, waardoor er geen handmatige inspanning meer nodig is en gebruikers moeiteloos waardevolle inzichten kunnen ontdekken, trends kunnen opsporen en gebruikersgedrag kunnen analyseren. Dit is ongelooflijk nuttig voor een merk omdat het je in staat stelt weloverwogen beslissingen te nemen en snel succes te boeken.

9. Runway

Runway is een toegepast AI-onderzoeksbedrijf dat zich richt op het vormgeven van het volgende tijdperk van kunst, entertainment en creativiteit. Het biedt een reeks AI-modellen, waaronder video-naar-video en tekst-naar-video synthese. Zie het als een storytelling tool, met meerdere creatieve tools om content te bedenken, genereren en bewerken.

Met de Gen-1-tool kunnen gebruikers video’s transformeren door afbeeldingen toe te voegen, presets te gebruiken of tekststijl beschrijvingen te gebruiken. De aanpasbare stijl sterkte-functie biedt nauwkeurige controle over de visuele impact van de transformatie en ontsluit een wereld aan creatieve mogelijkheden voor video’s.

Runway geeft sommige gebruikers momenteel ook toegang tot Gen-2, waarmee video’s kunnen worden samengesteld op basis van afbeeldingen, andere video’s of tekst aanwijzingen, in tegenstelling tot Gen-1, dat alleen kan werken op basis van een bestaande video en deze kan veranderen.

10. Deepgram

Deepgram heeft veel aandacht gekregen op het gebied van AI-technologie voor spraak-naar-tekst, en daar is een goede reden voor. Deepgram maakt gebruik van geavanceerde deep learning-algoritmen om gesproken woorden met opmerkelijke nauwkeurigheid om te zetten in geschreven tekst.

Het onderscheidt zich door zijn vermogen om om te gaan met verschillende talen, accenten en dialecten, waardoor het ongelooflijk nuttig is bij wereldwijde samenwerking en communicatie. De voortdurende training en verfijning van Deepgram heeft geresulteerd in indrukwekkende nauwkeurigheids percentages, zelfs in uitdagende omgevingen. Met realtime transcriptie mogelijkheden en een schaalbare cloud gebaseerde infrastructuur biedt Deepgram waardevolle toepassingen zoals spraakgestuurde assistenten en sentimentanalyse.

De vooruitgang in spraak-naar-tekst AI heeft het potentieel om communicatie, gegevensanalyse en toegankelijkheid in onze onderling verbonden wereld enorm te beïnvloeden.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de opmerkelijke AI-tools die de toekomst vormgeven. Van gegevensextractie tot het creëren en ontwerpen van AI-content, deze tools tonen de brede toepassingen van AI in verschillende sectoren. Naarmate AI zich blijft ontwikkelen, kunnen we nog meer innovatieve tools en technologieën verwachten, die de manier waarop we leven en werken verder revolutionairen. Houd dit in de gaten! 📈

 • Categories
 • What's
  Going On

  Our weekly blog on the world of
  brand experience, tech, events, advertising and marketing.

  Planning A Virtual Event
  or Brand Activation?